Nokia 7610’un Komik Özellikleri
şimdi gündemde yapay zeka Böyle bir kavram yokken akıllı telefonlarla ilgili her şey sadece bir hayaldi, Nokia tabiri caizse dünyanın hakimiydi. Telefon pazarındaki tüm yenilikleri ilk olarak Nokia, ardından Samsung, Ericsson, LG gibi markalar yapmıştır. Genel olarak en hızlı model, en çok tasarlanan ve Nokia, her cebe uygun cihaz Markaydı. Doğal olarak, yenilik denilince Nokia ortaya çıktı. böyle bir zamanda Nokia 7610çok hızlı kasa yapısıyla ön plana çıktı.
Simetri hastalarının pek hoşlanmadığı bir tasarımla, 3 farklı iç renk seçeneği ile tarz ve şekil olarak benzersiz bir yapıda sunuluyor. sportif ve güçlü Görüntüsü olan Nokia 7610, özellikler açısından (dönemine göre) fena sayılmazdı. Örneğin 10 dakikalık görüntü kayıt özelliği ve 8 MB dahili hafızası ile oldukça dikkat çeken bu seçkin modelin özelliklerine bir göz atalım. hatırlayanlar için tatlı bir nostaljik yolculukve ilk kez gören arkadaşlarımız için, teknoloji keşfi almak . Eğer hazırsan Nokia 7610’un özelliklerikeşfetmeye başlıyoruz.
Önce efsaneyi hatırlayalım: Nokia 7610 ne zaman çıktı?
Hatırlarsanız Apple ailesinin ilk akıllı cihazı olan iPhone 1 2007 yılında tanıtılmıştı. Bu tanıtımdan tam 3 yıl öncesine gidip cihazın çıkış ayına bakalım. Mart 2004’e kadar Hadi gel. Nitekim Nokia, boyut ve kalınlık konusundaki çalışmalarını bu modelle ön plana çıkardı. 7650 modelinin devamı niteliğinde olan 7610 2 farklı renk teması ile geldi. tasarım gereği radikal bir değişiklikleGelen model, özellikle orta-büyük ve ağır bir telefon olarak nitelendirildi.
O dönemde rakip cihazlardan biri olan (Dimensional) Siemens SX1 ile karşılaştırıldığında, daha ince görünüyordu. Görsel olarak insanların telefonun küçük boyutuna daha çok değer verdiğini söyleyebiliriz. İki farklı renk varyasyonundan biri açık tonlu obur ve koyu tonludur. Bir incelik olarak daha açık tonda farklı sade bir görüntüye sahip olduğu için ince hissettirdiği söylenmiştir.
Cihazın arka yüzü yuvarlatılmış kenarlara sahip dikdörtgen bir yapıdır. Bu sayede elde rahatlıkla tutulabilmektedir. Esasen o dönem telefonlar tek elle kullanılıyordu ve çok pratikti. Form olarak hemen hemen her telefon aynı yapıda karşımıza çıktı. Kapakları değiştirerek de farklı seçeneklere ulaşabilirsiniz. 900 mAh bataryası sayesinde 180 dakika konuşabilirsiniz. Elbette bunlar fabrika verileridir. Eskiden oyun oynayarak ya da görüntü oynayarak pili çok çabuk tüketirdik.
Unutulmaz Nokia java oyunları 7610’da yerini aldı:
Herkesin Nokia klasiği hakkında her zaman güzel yorumları vardır. En azından çok iyi hatırlanan oyunları var. java oyunlarıBu efsaneler arasında hatırı sayılır bir takipçi kitlesi bulunmaktadır. Nokia 7610 oyunları çok fazla seçenek vardı. Cihazın yapısı sportif olduğu için güçlü bir görsel sunuyor ve oyunlarda da aynı kararlılığı sağlıyordu. tipik oyun çocuğuOyun oynama hissi uyandıran cihazda birçok oyunu oynayabiliyorsunuz.
Dövüş Tutkusunun Şimşek Dansı, Bounce Tales, Diamond Rush 3, Profesyonel Evrim Futbolu, Tepe tırmanma yarışı, 3D Biyo-Askerler Efsanevi Nokia 7610 gibi birçok oyun ön plana çıktı. Tabii her zaman java için oyun geliştiren firmalar olduğu için 2G internet bağlantısı üzerinden oyun indirebilir veya yakınınızda bir bilgisayar üreticisi varsa (ki bu işlerden anlayan biri olmalı) hızlı bir şekilde indirebilirsiniz. Nostalji oyun severlerHala bir yerlerden bulup oynadığı oyunlar bu cihazla saatlerce oynanıyordu.
Döneminin marjinal akıllı telefonu gibiydi:
Hem tasarımı hem de kullanım kolaylığı ile asi bir duruş sergiliyor. Nokia 7610 zamanının akıllı telefonu olarak kullanılıyordu. hafızanın 64 MB hafıza kartını destekler Ekstra cihazlar takarak mp3 çalar özelliğini kullanabilmek heyecan vericiydi. Tasarım olarak birden fazla kişinin ilgisini çekmese de hep genç arkadaşlarımızın elindeydi. Bu cihazın kutusundan taşıma bilekliği de çıktı. Bu sayede telefon ellerindeyken birden fazla kullanıcı aynı anda bileğe bağlı olacaktı. SMS, MMS, e-posta ve anlık mesajlaşmagibi özelliklerle hızlı bir bağlantı sunuyordu.
Tuşlardan gelen tak-tak-tak sesleriyle mesajlaşmanın keyfi bir başkaydı. Özellikle de T9 Nokia dediğimiz yazı dili meşhur olmuştu. Ayrıca internet tarayıcısı olarak WAP 2.0 kullanılırken, XHTML ve HTML seçenekleri birden fazla gezinme imkanı sunuyordu. Küçük bir sim takabilmesi, 118 gram olması, bluetooth v1.1 ile diğer cihazlarla mp3 veya görüntü aktarabilmesi büyük bir artıydı. 1MP kamera250 saatlik bekleme modu ise gençlerin tercih etme sebeplerinden biri oldu.
Peki Nokia 7610’un teknik özellikleri nelerdi?
- İşletim Sistemi Symbian OS v7.0s, Series 60 v2.0 UI
- Ekran: 2,1″ | 176×208 piksel
- Kamera: 1MP | Görüntü kaydedici
- Batarya: 900mAh | Li-İyon
- Depolama: 8MB depolama, RS-MMC kart yuvası
- Ağırlık ve Kalınlık: 118g, 19mm kalınlık
- Bekleme süresi Maksimum 250 saat
- 3 saate kadar konuşma süresi
- Pil çıkarılabilir Li-Ion 900 mAh pil (BL-5C)
- 2G Bantları: GSM 900 / 1800 / 1900 GSM 850 / 1800 / 1900 – ABD için Nokia 7610B
- Bluetooth: v1.1
Döneminin en karizmatik kararlı ve marjinal cihazlar Nokia 7610 lise bahçelerinde, okul kantinlerinde, internet cafe masalarında sıkça gördüğümüz ve meşhur zil seslerini duyduğumuz telefonlardan biriydi. Kimi görüntüsünü, kimi kullanımını, kimi de 10 dakikalık görüntü içinde izlediğini ya da dinlediğini hatırlıyor. Köşebaşı telefon bayileri ve teknoloji mağazalarının kampanya çalışmalarının ortasında her zaman kendine yer bulan 7610 için söylenecek çok söz var. Peki senin yorumun nedir? Nokia 7610 kullanan arkadaşlarınız var mı? Anılarınla ve niyetlerinle İçeriklerimize katkıda bulunabilirsiniz..
Nokia 7610 gibi efsane modellerin yer aldığı testimizde yer alan telefonlardan kaç tanesini hatırlayabiliyorsunuz?